header-profiel-activiteiten.png

 

POSITIEF DENKEN

Eerlijk en onthecht naar je eigen gedachtewereld te leren kijken en inzicht te krijgen in je denkpatronen en overtuigingen, geeft je de moed en kracht om er iets aan te veranderen. Het ontwarren van verspilde gedachten, het doorzien van negativiteit en het terugwinnen van je vermogen om constructief te denken, doen je concentratievermogen toenemen. Deze bewustwording brengt je de vrijheid om zelfstandig te kunnen denken en oordelen.

Want, of je het nu wilt of niet, voordat je het weet is iets een gewoonte geworden en reageer je elke keer op precies dezelfde manier. De kracht van regelmaat en routine houdt op daar waar de sleur inslijt. Om deze levensverveling om te zetten in bewust scheppend vermogen heb je inzicht in je gewoontevorming nodig. En een flinke dosis wilskracht.

Naar jezelf kijken in de spiegel van relaties betekent dat je onderscheid gaat leren maken tussen je eigen beeld en het beeld dat jij van anderen hebt. Je blik op deze manier verruimen, maakt dat je minder eisen aan de ander stelt om precies zo te moeten zijn zoals jij dat wilt. Oftewel, om te moeten zijn zoals jij bent.

De Positief Denken cursus die wereldwijd in de centra van Brahma Kumaris wordt gegeven, is in Nederland ontworpen en ontwikkeld. Sinds 1987 hebben tienduizenden mensen de lessen in ons land gevolgd. Op een systematische manier wordt inzicht gegeven in algemeen voorkomende gedachtesoorten; in de ontwikkeling en omzetting van gewoontepatronen en verslavingen; het evenwicht tussen hoofd en hart; de principes van emotionele en geestelijke vrijheid, en in de waarde van acht spirituele krachten.

Positief Denken is te volgen als themamiddag met oefeningen en uitwisseling of als serie van vier tot vijf wekelijkse lessen. Kijk voor data en tijden bij Agenda.

LEVEN ZONDER STRESS

Stress kan je denken opjagen, je lichaam ziek maken en je goede relaties verzieken. Het kan je leven dusdanig beheersen dat je het gevoel krijgt dat je niet zelf leeft, maar geleefd wordt door onbeheerste emoties en reacties.

Door verantwoordelijkheid te leren nemen voor je eigen negativiteit kun je stress leren ombuigen naar innerlijke evenwichtigheid en kalmte. Je komt er dan achter dat je je stress eigenlijk zelf creëert door de manier waarop je naar de buitenwereld kijkt en erop reageert. Jeprojecteert als het ware je eigen stress op mensen en situaties omdat je in de veronderstelling verkeert dat zij verantwoordelijk zijn voor jouw gevoelens van onbehagen.

Begrijpen dat je je eigen gedachten en gevoelens kunt leren vormen door gebruik te maken van je aangeboren wijsheid en kernwaarden, brengt levenskracht en creativiteit terug in je leven.

Verlichting van stress betekent dat je de druk van het leven los laat en de teugels van je eigen leven weer in eigen hand neemt. Als je je eigen kracht weer terugkrijgt, komt er ruimte voor ervaringen van vrede, liefde en vrijheid.

Leven zonder Stress is een beproefde cursus die duidelijk maakt wat de veroorzakers en symptomen van stress zijn; hoe je de vicieuze cirkel van stress en negatief denken kunt doorbreken en op welke manier je liefde en harmonie kunt terugbrengen in de relatie met jezelf en anderen.

Leven zonder Stress is te volgen als themamiddag met oefeningen en uitwisseling of als serie van drie tot vijf lessen. Kijk voor data en tijden bij Agenda.

BOOSHEID OVERWINNEN

Bij scheldpartijen, driftbuien en fysiek geweld heb je sneller door dat iemand boos is dan bij de subtielere varianten van agressie. Kleine irritaties, stille verwijten en dagelijkse ergernissen lijken onvermijdelijk bij het leven te horen. Ondanks de vervelende gevolgen van boosheid op gezondheid en relaties, rechtvaardigen we onze woede-uitbarstingen met argumenten als: ‘het lucht wel op…’, ‘sommige dingen moeten gezegd worden…’, ‘zeg, mag ik me ook eens een keer afreageren!’

Als je leven je lief is en je hebt geen zin (meer) om je te verliezen in destructieve emoties, dan kun je leren hoe je op een minder schadelijke manier frustraties en misverstanden in je leven kunt rechtzetten.

Mogelijkheden in je repertoire te hebben om geen olie op het vuur te gooien, maar om jezelf en de ander juist tot bedaren te brengen, geeft je een veilig en zelfverzekerd gevoel.

Boosheid Overwinnen geeft informatie over de effecten, verschijningsvormen en aanjagers van boosheid waardoor je inzicht krijgt in je irritatie, boosheid of woedeaanvallen. Er worden alternatieven aangereikt die je kunt inzetten om op een constructieve en positieve manier met boosheid om te gaan. Er worden gezamenlijke oefeningen gedaan, er wordt met checklijsten gewerkt en er is genoeg ruimte voor stiltemomenten en reflecties.

Kijk voor data en tijden bij Agenda.

ZELFRESPECT ONTWIKKELEN

Je zelfrespect is authentiek als je – ongeacht iemands houding of benadering – opbouwend kunt blijven responderen. Je weet dan welke kwaliteit of kracht je kunt inzetten zodat je niet van je stuk wordt gebracht of negatief en onzeker reageert.

Investeren in zelfrespect geeft de mogelijkheid om:
– innerlijke kracht op te bouwen en je (verloren) eigenwaarde in ere te herstellen
– te ontdekken hoe je je spirituele krachten en kwaliteiten in de praktijk kunt toepassen
– je voordeel te doen met de ervaringen van andere mensen
– oplossingsgericht te leren denken en handelen
– in een atmosfeer van vertrouwen en waardering ondermijnende gevoelens en patronen te transformeren

Als je positieve en krachtige gedachten formuleert over jezelf, over je spirituele kwaliteiten en innerlijke krachten, dan zal de afbrekende energie van zelfondermijnende gedachten en negatieve overtuigingen, die in je onderbewustzijn liggen opgeslagen, afnemen en transformeren.

Zelfverzekerd in het leven te staan en evenwichtig om te gaan met de uitdagingen die je privé en professioneel op je pad aantreft, bouwt zelfwaardering en zelfrespect op. Deze innerlijke schoonheid kun je op steeds meer momenten in je leven tonen.

Zelfrespect Ontwikkelen werkt met vier kernbegrippen: ken jezelf, accepteer jezelf, versterk jezelf en wees jezelf. Je leert door middel van oefeningen hoe je je gevoelens kunt transformeren en afscheid kunt nemen van negatieve aannames. Er worden verschillende strategieën voor conflicthantering en andere hulpmiddelen besproken en er is ook genoeg ruimte voor meditatieve reflecties.

Kijk voor data en tijden bij Agenda.

ANGST WEERSTAAN

Angst staat bekend als een slechte raadgever, maar toch gaan we een echte confrontatie met angst uit de weg. We deinzen ervoor terug en toetsen deze emotie vaak niet aan de dagelijkse werkelijkheid. Zelfs het benoemen van waarvoor we precies bang zijn, is al gauw een brug te ver.

Wil je van dat beklemmende gevoel af en jezelf bevrijden uit de verlammende greep van angst? Investeer dan eens in een kennismaking met deze energievreter. Leer hoe je vertrouwen kunt opbouwen in eigen vermogen, in de mensen om je heen en in de mogelijkheden die het leven je biedt.

Op de themamiddag Angst Weerstaan, wordt gewerkt met methoden en technieken van aanwezigheid, bewegingsvrijheid, zelfsturing en zelfredzaamheid. Het enige dat je nodig hebt om mee te doen, is de bereidheid om van de angst je bondgenoot te maken.

Kijk voor data en tijden bij Agenda.

Comments are closed.