header-profiel-activiteiten.png

 

POSITIEF DENKEN

Eerlijk en onthecht naar je eigen gedachtewereld te leren kijken en inzicht te krijgen in je denkpatronen en overtuigingen, geeft je de moed en kracht om er iets aan te veranderen. Het ontwarren van verspilde gedachten, het doorzien van negativiteit en het terugwinnen van je vermogen om constructief te denken, doen je concentratievermogen toenemen. Deze bewustwording brengt je de vrijheid om zelfstandig te kunnen denken en oordelen.

Want, of je het nu wilt of niet, voordat je het weet is iets een gewoonte geworden en reageer je elke keer op precies dezelfde manier. De kracht van regelmaat en routine houdt op daar waar de sleur inslijt. Om deze levensverveling om te zetten in bewust scheppend vermogen heb je inzicht in je gewoontevorming nodig. En een flinke dosis wilskracht.

Naar jezelf kijken in de spiegel van relaties betekent dat je onderscheid gaat leren maken tussen je eigen beeld en het beeld dat jij van anderen hebt. Je blik op deze manier verruimen, maakt dat je minder eisen aan de ander stelt om precies zo te moeten zijn zoals jij dat wilt. Oftewel, om te moeten zijn zoals jij bent.

De Positief Denken cursus die wereldwijd in de centra van Brahma Kumaris wordt gegeven, is in Nederland ontworpen en ontwikkeld. Sinds 1987 hebben tienduizenden mensen de lessen in ons land gevolgd. Op een systematische manier wordt inzicht gegeven in algemeen voorkomende gedachtesoorten; in de ontwikkeling en omzetting van gewoontepatronen en verslavingen; het evenwicht tussen hoofd en hart; de principes van emotionele en geestelijke vrijheid, en in de waarde van acht spirituele krachten.

Positief Denken is te volgen als themamiddag met oefeningen en uitwisseling of als serie van vier tot vijf wekelijkse lessen. Kijk voor data en tijden bij Agenda.

Comments are closed.