The Power to Heal

Op 13 mei 2017 organiseerde de Rotary Club The Hague Metropolitan een galadiner voor het Global Hospital & Research Centre in Mount Abu, India, dat ook wordt gesteund door Brahma Kumaris. Het doel van de avond was het werven van fondsen om een Solar systeem te realiseren waardoor het Hospital onafhankelijker gemaakt kan worden van het elektriciteitsnet. Met 180 internationale gasten uit 14 landen kijken we terug op een bijzondere avond met voorstellingen van zanggroepen en een bijdrage van een jonge, begaafde pianist . Diverse begenadigde sprekers maakten de avond compleet.

Power to heal

‘The Power to Heal’ bijeenkomst daagde het aanwezige internationale gezelschap uit zich te verdiepen in het volgende scenario: Stel je een moment voor waarop medische hulp noodzakelijk maar niet beschikbaar is, doordat een ziekenhuis dat eerder nooit iemand zorg heeft geweigerd haar eigen kosten niet meer kan dekken. Stel je voor dat dit het enige ziekenhuis in de wijde omgeving is. Stel je voor dat jij de kans hebt om de duurzaamheid van zo’n bijzonder ziekenhuis te bestendigen.

Power to heal

De betrokkenheid, diepgaande verbinding en gulheid van de aanwezigen was de praktische en welgemeende oplossing van dit ‘vraagstuk: Het Solar systeem voor Global Hospital zal gerealiseerd gaan worden! Dat levert een besparing van 80% van de energiekosten op die ten bate zullen komen van de medische zorg. India stuurt aan op een ontkoppeling tussen kwaliteit van medische zorg en een sociaaleconomische status. Het Global Hospital & Research Centre is hier, sinds de oprichting in 1991 van het ziekenhuis, een goed voorbeeld van. Dr Partap Midha, de geneesheer-directeur van het Hospital gaf hierover een boeiende presentatie en noemde als bijzonder ingrediënt van The Power to Heal, de unieke combinatie van Medicines & Meditation.

Comments are closed.