Spiritualiteit in Nederland

Ondanks leegloop van de kerken, bloeien religiositeit en spiritualiteit in Nederland volop, zo bewijst het fotoproject van de Rotterdamse mediakunstenaar Eddy Seesing. Eind 2011 verscheen zijn boek Religie Nu – Spiritualiteit in Nederland.

Religie Nu, Spiritualiteit in Nederland

De Volkskrant schrijft erover:
“Religie-Nu bevat een schat aan informatie over alle godsdienstige stromingen, waardoor het boek ook een beknopte encyclopedie mag heten. Het laat zich lezen als een groot pleidooi voor de bindende, inspirerende en zingevende kracht die godsdienst voor velen heeft.”

De foto’s die Seesing heeft gemaakt zijn van geënsceneerde rituelen uit bepaalde gemeentes. Seesing spreekt zelf liever niet van foto’s, als was het een reportage, maar van tableaux vivants, om het geconstrueerde karakter te benadrukken.

De Brahma Kumaris Spirituele Academie staat vermeld in dit tweetalige (NL/EN) boek. De fototentoonstelling is het afgelopen jaar te bezichtigen geweest in de Kunsthal Rotterdam en in het Exposorium van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Tot 22 maart 2013 was Religie Nu verdeeld over drie locaties te zien in Tilburg: in de Bibliotheek Tilburg Centrum en in het Cobbenhagengebouw en Dantegebouw van de Tilburg University.

Religie Nu, Spiritualiteit in Nederland
Eddy Seesing
Uitgeverij TOTH, Bussum
ISBN 9789068685442
Gebonden
Prijs € 34,50

Comments are closed.