header-profiel-activiteiten.png

 

EVENWICHTIG LEVEN

Soul Seminars zijn ontstaan vanuit het idee dat een gezond, evenwichtig en spiritueel leven drie onmisbare ingrediënten bevat:

Soul Care (je bewust te zijn van je oorspronkelijke spirituele zelf en zielsbewust te leven)
Soul Power (je dagelijks op te laden door een spirituele verbinding met God als Bron)
Soul Living (te leven vanuit een geweldloze visie en met besef van rechtvaardig handelen)

RAJA YOGA MEDITATIE

Bovenstaande aspecten vormen het hart en de essentie van de Raja Yoga lessen die door de Brahma Kumaris worden gegeven – bestaande uit spirituele kennis en praktische beoefening van een open-ogen-meditatie waarbij geen gebruik gemaakt wordt van specifieke lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken of mantra’s.

Thema’s die behandeld worden tijdens de Raja Yoga cursus zijn:
de ziel, God, reïncarnatie, de wet van karma, spirituele dimensies van ruimte, de eeuwige kringloop van tijd, de levensboom van de verschillende religieuze tradities, en acht spirituele krachten die je dagelijkse praktijk waardevol en waarheidsgetrouw maken.

Spiritueel bewust te zijn betekent dat je je niet langer verliest in angst of afkeer of zwelgt in zelfmedelijden. Je loopt niet weg voor moeilijkheden of verantwoordelijkheden maar je handelt vanuit inzicht in het effect van je handelen. Deze geaarde vorm van spiritualiteit verwijdert illusies over de schaarste en afgescheidenheid van je bestaan en brengt je terug naar je volledigheid. Je gaat boven macht en onmacht uit en leeft vanuit authentiek en spiritueel zelfbewustzijn met vrede, liefde en geluk.

In alle BKSA centra kun je kennismaken met Raja Yoga meditatie in een serie van vier tot zeven lessen. Daarna bestaat er de mogelijkheid om verder te studeren en/of te mediteren. Kijk voor data en tijden bij Agenda.

SOUL SEMINARS

Bij BKSA Amsterdam worden deze basisprincipes van Raja Yoga meditatie uitgelegd en geoefend met behulp van concentratie- en visualisatieoefeningen in een serie van drie opeenvolgende Soul Seminars:

SOUL CARE (Seminar I)

Steeds meer zoeken mensen naar authenticiteit. Ze zijn op een soul search naar hun spirituele zelf. Meditatieoefeningen helpen om de nodige concentratie, stilte en innerlijke rust daarvoor te ontwikkelen. Het ervaren van je oorspronkelijke identiteit doet je beseffen dat jij het uitgangspunt bent van je eigen leven. Deze zielsbewuste realisatie voegt een extra dimensie toe aan je bestaan waardoor je een grotere ontvankelijkheid voor God krijgt. Leven vanuit deze spirituele verbinding is Soul Care.

Al na de eerste Seminar ‘Soul Care’ kan er drie keer per week worden deelgenomen aan gezamenlijke begeleide meditaties van een uur. Samen mediteren is gemakkelijker en geeft snellere vooruitgang. Door regelmatig te mediteren verdiepen je spirituele ervaringen zich.

Na Soul Care (Seminar I) kun je desgewenst deelnemen aan Soul Power (Seminar II) en daarna aan Soul Living (Seminar III).

SOUL POWER (Seminar II)

Je bewust te zijn van je spirituele kracht en deze te leren gebruiken is een groeiproces. Verdraagzaamheid, respect en eerlijkheid zijn inmiddels bekende begrippen geworden.

Toch ontbreekt het ons vaak aan de energie om deze waarden in de dagelijkse praktijk toe te passen. Door je regelmatig spiritueel op te laden vergroot je je mentale en emotionele veerkracht en zul je anders met tegenslagen of uitdagingen omgaan. Vanuit Soul Power te leven betekent bewuster met de wet van karma (oorzaak en gevolg) om te gaan en daardoor minder haatdragend en menslievender in je relaties te staan.

SOUL LIVING (Seminar III)

Een welwillende en verantwoordelijke levenshouding ontstaat door vernieuwde inzichten in tijd en toekomst. In spiritueel perspectief bestaat er geen begin of einde, maar is tijd een cyclisch patroon. Binnen dit zich herhalende levensspel kun je het huidige spirituele tijdperk leren benutten. Behalve bezinning (Soul Care) en bekrachtiging (Soul Power) zijn spirituele levenskunsten (Soul Living) nodig voor een beschaafdere samenleving. Grondbeginselen van een nieuwe ethiek omvatten een schone denktrant, zuivere gevoelens, een geweldloze visie en rechtvaardig handelen.

Kijk voor data en tijden bij Agenda.

Comments are closed.