EVENWICHTIG LEVEN

Soul Seminars zijn ontstaan vanuit het idee dat een gezond, evenwichtig en spiritueel leven drie onmisbare ingrediënten bevat:

  1. Soul Care (je bewust te zijn van je oorspronkelijke spirituele zelf en zielsbewust te leven);
  2. Soul Power (je dagelijks op te laden door een spirituele verbinding met God als Bron;)
  3. Soul Living (te leven vanuit een geweldloze visie en met besef van rechtvaardig handelen)

RAJA YOGA MEDITATIE

Bovenstaande aspecten vormen het hart en de essentie van de Raja Yoga lessen die door de Brahma Kumaris worden gegeven – bestaande uit spirituele kennis en praktische beoefening van een open-ogen-meditatie waarbij geen gebruik gemaakt wordt van specifieke lichaamshoudingen, ademhalingstechnieken of mantra’s.

Thema’s die behandeld worden tijdens de Raja Yoga cursus zijn: de ziel, God, reïncarnatie, de wet van karma, spirituele dimensies van ruimte, de eeuwige kringloop van tijd, de levensboom van de verschillende religieuze tradities, en acht spirituele krachten die je dagelijkse praktijk waardevol en waarheidsgetrouw maken.

Spiritueel bewust te zijn betekent dat je je niet langer verliest in angst of afkeer of zwelgt in zelfmedelijden. Je loopt niet weg voor moeilijkheden of verantwoordelijkheden maar je handelt vanuit inzicht in het effect van je handelen. Deze geaarde vorm van spiritualiteit verwijdert illusies over de schaarste en afgescheidenheid van je bestaan en brengt je terug naar je volledigheid. Je gaat boven macht en onmacht uit en leeft vanuit authentiek en spiritueel zelfbewustzijn met vrede, liefde en geluk.

In alle BKSA centra kun je kennismaken met Raja Yoga meditatie in een serie van vier tot zeven lessen. Daarna bestaat er de mogelijkheid om verder te studeren en/of te mediteren. Kijk voor data en tijden bij Agenda.

SOUL SEMINARS

In een serie van drie seminars (Soul Care, Soul Power, Soul Living) worden de basisprincipes van Raja Yoga meditatie uitgelegd en geoefend met behulp van concentratie- en visualisatieoefeningen en meditaties.

De seminars vinden plaats op zondagen van 14:00 – 17:00 uur.

SOUL CARE (Seminar I)

Steeds meer mensen zoeken naar authenticiteit. Ze zijn op een soul search naar hun spirituele zelf.

Het kennen van je spirituele identiteit doet je beseffen dat je meer bent dan je huidige persoonlijkheid en je uiterlijke vorm.

Deze zielsbewuste realisatie voegt een extra dimensie toe aan je bestaan door een hernieuwd contact met jezelf.

Meditatieoefeningen helpen je om innerlijke stilte en rust te ontwikkelen en de ervaring te hebben van terugkerend zelfrespect.

Door de tijdloze ervaring van spirituele stilte, krijg je een grotere ontvankelijkheid voor het wezen van God. In verbinding met deze bron van Liefde wordt de ziel getroost en gevuld.

In de Soul Care seminar oefenen we, door middel van concentratie, visualisatie en meditatie, zielsbewustzijn te vergroten en een praktische relatie met God (Raja Yoga) te ontwikkelen.
Raja Yoga meditatie wordt met open ogen beoefend.

Na Soul Care (seminar I) kun je deelnemen aan Soul Power (seminar II) en vervolgens aan Soul Living (seminar III).

SOUL POWER (Seminar II)

Je gewaar te worden en te blijven van je spirituele kracht en deze bewust in te zetten, vraagt om constante aandacht en oefening.

Verdraagzaamheid, respect en integriteit zijn geen onbekende waarden, maar het ontbreekt ons vaak aan de energie om ze in de dagelijkse praktijk toe te passen. Je bezit de wijsheid, maar niet de kracht.

Door je regelmatig spiritueel op te laden door middel van meditatie, vergroot je je mentale en emotionele veerkracht en zul je anders met tegenslagen of uitdagingen omgaan.

In Raja Yoga meditatie kennen we 8 spirituele basiskrachten die allemaal hun eigen unieke toepasbaarheid en uitwerking hebben.

In deze seminar krijg je de gelegenheid om deze krachten en hun onderlinge samenhang te ervaren, ook in het licht van de wet van karma (oorzaak en gevolg).

Na Soul Care (seminar I) en Soul Power (seminar II) kun je deelnemen aan Soul Living (seminar III).

SOUL LIVING (Seminar III)

Een welwillende en verantwoordelijke levenshouding ontstaat door vernieuwde inzichten in tijd en toekomst.

Vanuit een spiritueel perspectief gezien, bestaat er geen begin of einde maar is tijd een cyclisch en eeuwig patroon. Binnen zich dit herhalende levensspel kun je het huidige moment leren benutten voor de creatie van een toekomst zonder lijden en verdriet.

Behalve bezinning (Soul Care) en bekrachtiging (Soul Power) is een bewuste levenswijze (Soul Living) essentieel voor het ontstaan van een harmonieuze samenleving waarin iedereen volledig tot zijn recht komt.

Grondbeginselen voor deze nieuwe realiteit zijn een schone denktrant, zuivere gevoelens, een geweldloze visie en rechtvaardig handelen.

Kijk voor data en tijden bij Agenda.

MIND YOU

Na het volgen van één of meerdere Soul Seminars, ben je van harte welkom om het ‘Mind You’ programma bij te wonen op de vrijdagavond van 19:00 – 20:00 uur.

Op deze bijeenkomsten wordt uitleg gegeven over de opbouw, de verdieping en het effect van meditatie.

Het zelf ontwikkelen en ervaren van diverse bewustzijnsvormen staat hierbij centraal: van Mindless, via Mind Shift, naar Mind Set en tenslotte naar Mindful in krachten en deugden.

Door regelmatig te mediteren, verdiepen je spirituele ervaringen zich.

De Soul Seminars en het ‘Mind You’ programma zijn alleen bij BK Amsterdam te volgen.

Comments are closed.