header-profiel-activiteiten.png

Stress is in staat je denken op te jagen, je lichaam ziek te maken en je goede relaties te verstoren. Het kan je leven zelfs dusdanig beheersen dat je het gevoel krijgt dat je wordt geleefd vanuit onbeheerste emoties en reacties.

Door verantwoordelijkheid te leren nemen voor je eigen negativiteit kun je stress leren ombuigen naar innerlijke evenwichtigheid en kalmte.

Je gaat begrijpen dat je je eigen stress creëert door de manier waarop je naar de buitenwereld kijkt en erop reageert. Je projecteert als het ware je eigen stress op mensen en situaties omdat je (in de onbewuste) veronderstelling verkeert dat zij verantwoordelijk zijn voor jouw gevoelens van onbehagen.

Begrijpen dat je je eigen gedachten en gevoelens kunt leren vormen, door gebruik te maken van je aangeboren wijsheid en kernwaarden, brengt levenskracht en creativiteit terug in je leven.

Verlichting van stress betekent dat je de druk van het leven loslaat en de teugels van je eigen leven weer in eigen hand neemt. Als je je eigen kracht weer terugkrijgt, komt er ruimte voor ervaringen van vrede, liefde en vrijheid.

De vijf sessies van anderhalf uur bevatten nuttige informatie (4 niveau’s van stress; 4 soorten relaties; 4 niveau’s van liefde) en praktische technieken (stressmanagementvaardigheden) om stress mee te kunnen herkennen en hanteren. Creatieve visualisaties en meditatieoefeningen leiden tot verdieping van deze inzichten.

In sommige centra is Leven zonder Stress als workshop of themadag te volgen.

Comments are closed.