header-profiel-activiteiten.png

 

BOOSHEID OVERWINNEN

Bij scheldpartijen, driftbuien en fysiek geweld heb je sneller door dat iemand boos is dan bij de subtielere varianten van agressie. Kleine irritaties, stille verwijten en dagelijkse ergernissen lijken onvermijdelijk bij het leven te horen. Ondanks de vervelende gevolgen van boosheid op gezondheid en relaties, rechtvaardigen we onze woede-uitbarstingen met argumenten als: ‘het lucht wel op…’, ‘sommige dingen moeten gezegd worden…’, ‘zeg, mag ik me ook eens een keer afreageren!’

Als je leven je lief is en je hebt geen zin (meer) om je te verliezen in destructieve emoties, dan kun je leren hoe je op een minder schadelijke manier frustraties en misverstanden in je leven kunt rechtzetten.

Mogelijkheden in je repertoire te hebben om geen olie op het vuur te gooien, maar om jezelf en de ander juist tot bedaren te brengen, geeft je een veilig en zelfverzekerd gevoel.

Boosheid Overwinnen geeft informatie over de effecten, verschijningsvormen en aanjagers van boosheid waardoor je inzicht krijgt in je irritatie, boosheid of woedeaanvallen. Er worden alternatieven aangereikt die je kunt inzetten om op een constructieve en positieve manier met boosheid om te gaan. Er worden gezamenlijke oefeningen gedaan, er wordt met checklijsten gewerkt en er is genoeg ruimte voor stiltemomenten en reflecties.

Kijk voor data en tijden bij Agenda.

Comments are closed.