Vooraankondiging: Samen één Amsterdam

Samen één Amsterdam, met hart en ziel! organiseert op zondagmiddag 22 oktober:

Vondelpark – Verbindingspark

Een manifest in het Vondelpark van alle leden van godsdienstige, levensbeschouwelijke, culturele organisaties. Amsterdam kent maar liefst 178 verschillende culturen.

Nadere info volgt maar reserveer alvast 22 oktober in je agenda!

Samen één Amsterdam

Peace in the Park 2017

Er gaat een wereld van vrede voor je open

Op zondagmiddag 24 september vindt het 5e Peace in the Park festival plaats. Hierbij nodigen we jou uit voor een unieke ervaring van vrede. Kom naar de Paleistuin in Den Haag en ontmoet, beleef en proef vrede. Geniet van workshops, (dialoog) gesprekken, beweging, kunst, muziek en meditatie.

Een kleine verandering in jezelf kan een groot verschil maken in je omgeving. Het persoonlijke gevoel van vrede en verbondenheid klinkt door naar een groter geheel. Vrede, wereldwijd, begint in je eigen achtertuin.

Datum: Zondag 24 september 2017
Tijd: 12:00 – 17:00 uur
Locatie: Paleistuin, Prinsessewal, 2514 Den Haag
Info: peaceinthepark.eu

Peace in the Park 2017

Prinsjesdagviering 2017

Vrede, vertrouwen, een betere wereld. Daarover gaat de jaarlijkse interlevensbeschouwelijke bezinningsbijeenkomst op Prinsjesdag. Veelkleurig moment van bezinning. Kleur bij de opening van het parlementaire jaar. Met dit jaar het thema:

Vertrouwen tussen hoop en vrees

Prinsjesdagviering 2017

Verschillende religies & levensbeschouwingen. Zij dragen bij met teksten, liederen en gebeden. En brengen hun boodschap aan regering, parlement en samenleving elk jaar weer in een gezamenlijke bijeenkomst voor het voetlicht. De premier, ministers en kamerleden en jij? Ook u kunt erbij zijn. Op dinsdag 19 september om 10.30 uur stipt in de Grote Kerk in Den Haag. Van harte welkom!

Meer informatie: www.prinsjesdagviering.nl

The Power to Heal

Op 13 mei 2017 organiseerde de Rotary Club The Hague Metropolitan een galadiner voor het Global Hospital & Research Centre in Mount Abu, India, dat ook wordt gesteund door Brahma Kumaris. Het doel van de avond was het werven van fondsen om een Solar systeem te realiseren waardoor het Hospital onafhankelijker gemaakt kan worden van het elektriciteitsnet. Met 180 internationale gasten uit 14 landen kijken we terug op een bijzondere avond met voorstellingen van zanggroepen en een bijdrage van een jonge, begaafde pianist . Diverse begenadigde sprekers maakten de avond compleet.

Power to heal

‘The Power to Heal’ bijeenkomst daagde het aanwezige internationale gezelschap uit zich te verdiepen in het volgende scenario: Stel je een moment voor waarop medische hulp noodzakelijk maar niet beschikbaar is, doordat een ziekenhuis dat eerder nooit iemand zorg heeft geweigerd haar eigen kosten niet meer kan dekken. Stel je voor dat dit het enige ziekenhuis in de wijde omgeving is. Stel je voor dat jij de kans hebt om de duurzaamheid van zo’n bijzonder ziekenhuis te bestendigen.

Power to heal

De betrokkenheid, diepgaande verbinding en gulheid van de aanwezigen was de praktische en welgemeende oplossing van dit ‘vraagstuk: Het Solar systeem voor Global Hospital zal gerealiseerd gaan worden! Dat levert een besparing van 80% van de energiekosten op die ten bate zullen komen van de medische zorg. India stuurt aan op een ontkoppeling tussen kwaliteit van medische zorg en een sociaaleconomische status. Het Global Hospital & Research Centre is hier, sinds de oprichting in 1991 van het ziekenhuis, een goed voorbeeld van. Dr Partap Midha, de geneesheer-directeur van het Hospital gaf hierover een boeiende presentatie en noemde als bijzonder ingrediënt van The Power to Heal, de unieke combinatie van Medicines & Meditation.

Peace in the Park 2016

Op zondag 25 september 2016 vond de vierde editie van Peace in the Park 2016 plaats in de Paleistuin in Den Haag. Bekijk de impressie:

We kijken terug op een succesvol en inspirerend evenement wat zijn impact heeft gehad op meer dan alleen de bezoekers. Mooi nieuws om te delen is dat er een permanent labyrint gaat komen in de Paleistuin. De volgende editie, wat tevens de 5 jarige lustrum editie wordt, vindt plaats op zondag 24 september 2017. Dit is ook de slotdag van het Just Peace festival 2017 welke plaats vindt van 21 t/m 24 september.

Peace in the Park is een vredesfestival in de Paleistuin in Den Haag waar bezoekers elkaar op een harmonieuze en ontspannen manier kunnen ontmoeten. Het festival inspireert inwoners van Den Haag over hun persoonlijke verbondenheid met vrede na te denken en daar actief iets mee te doen.

Pagina 1 van 512345